MENUZOEKEN
Bekijk onze foto's

Groep 3/4

 

Wat leuk dat u wat meer wilt lezen over groep 3/4!
We willen hier kort een inkijkje geven in het reilen en zeilen van groep 3/4. Dit jaar zitten er 23 kinderen in de klas. 13 leerlingen in groep 3 en 10 leerlingen in groep 4. Juf Willy is er elke dinsdag nog een dagje. Juf Annelie en juf Jessica zijn er vijf dagen in de week. Ook juf Julia is elke vrijdag in de klas om ons te helpen.

 

Wat doen wij op een schooldag?
We beginnen met een kwartiertje stillezen. Iedereen zoekt zijn/haar eigen plekje op en kruipt heerlijk in en mooi, leuk of spannend verhaal. Na het lezen zingen we de psalm en bidden we voor de nieuwe dag. Dinsdag, woensdag en donderdag luisteren alle kinderen naar de mooie verhalen uit de Bijbel. Op vrijdag verdiepen we ons meer in de kerkgeschiedenis. 

 

Natuurlijk rekenen we ook elke dag. Voor groep 3 is dat in het werkboek en groep 4 werkt meestal op de Snappet. Zo leren we elke dag nieuwe dingen. Soms is dat best moeilijk hoor, zoals klokkijken en de tafels. Maar de rekenspelletjes en ‘met sprongen vooruit’ vinden we juist heel makkelijk en leuk.

 

Verder doen we nog heel veel andere dingen, zoals schrijven, taal, spelling, computerles en andere dingen. Het is te veel om uitgebreid te vertellen.

 

Iets anders leuk wat wij ook doen is TopOntdekkers. Bij TopOntdekkers leren we allerlei nieuwe dingen over natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Dit zijn geen saaie lesjes uit het boek, maar groepsdoorbroken van groep 2 tot 4. Iedereen maakt mooie en leuke werkstukken. Soms duurt een opdracht één les, maar de andere keer doen we er twee lessen over. Het leukste is dat we zelf mogen kiezen wat we gaan doen.

 

         

 

 

 

 

Zonnebloemstraat 3
4695 EX SINT-MAARTENSDIJK

T 0166-784004
E directie@jvanstolbergschool.org