MENUZOEKEN
Bekijk onze foto's

Groep 5/6

Welkom in groep 5/6!

Wij zijn een combinatiegroep van 28 kinderen. Er zitten 12 leerlingen in groep 5 en 16 leerlingen in groep 6. Op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag is Juf Anneloes aanwezig in de groep. Op dinsdag t/m donderdag is juf Marjolein aanwezig in de groep.

Hoe ziet een dag in groep 5/6 eruit?
We beginnen de dag met stillezen. Op woensdag is het een speciale dag, dan mag er ook gekozen worden voor tijdschriften. Vervolgens beginnen we met elkaar door te zingen en te bidden. Dan luisteren we naar een bijbelvertelling. Na de opening beginnen we met de vakken. De kinderen krijgen rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen en nog veel meer. Dit jaar hebben we twee keer in de week gym. Iedere maandag en vrijdag gaan we naar sportcentrum de Haestinge.

Op dinsdagmiddag hebben we talentmiddag. Tijdens deze middag ontdekken en ontwikkelen we onze talenten. Op donderdagmiddag hebben we topontdekkers. Dit is een methode waar we werken aan aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. De kinderen doen dit via ontdekkaarten.

We werken dit jaar hard aan onze zelfstandigheid. Ieder kind heeft een map waar het werk voor de hele week in staat. De kinderen moeten dan zelf bijhouden als ze een les afhebben. Ook wordt er gewerkt aan een persoonlijk leerdoel.

In groep 5/6 wordt er ook al huiswerk meegegeven. We leren de Psalm, werken aan Holmwoods, Bloon en oefenen de themawoorden. Dat staat allemaal op de huiswerkbrief die meegegeven wordt op maandag.

 


 
                             

Zonnebloemstraat 3
4695 EX SINT-MAARTENSDIJK

T 0166-784004
E directie@jvanstolbergschool.org