MENUZOEKEN
Bekijk onze foto's

Groep 7/8

Gaat u mee een weekje door groep 7/8?


Op maandag, dinsdag en vrijdag hebben we meester Marco en op woensdag en donderdag juf Lydia. Onze groep bestaat uit 22 leerlingen. Hiervan zitten zes leerlingen in groep 7 en zestien in groep 8.  

 

Elke dag starten wij met een dagopening van BMU-dagopening.nl. We denken aan de hand van verschillende thema’s na over ons christelijk geloof. Afwisselend komen de thema’s: Bijbel, actualiteit en maatschappelijk aan de orde. 
Dit jaar hebben we twee keer in de week gym, dit is op maandag en op vrijdag. Dit doen we in sportcentrum de Haestinge. Daarnaast zijn we dit jaar begonnen met de nieuwe methode topontdekkers. Een methode waarin alle zaakvakken geïntegreerd worden aangeboden. Ook hebben we met elkaar de talentklas opgestart. Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk te investeren in het met en van elkaar leren. 

 

Onze leerlingen hebben allemaal hun eigen map. Hierin wordt gewerkt aan hun persoonlijk leerdoel, maar staat ook al het werk voor de hele week. Leerlingen weten op deze wijze aan het begin van de week waar ze aan toe zijn en kunnen op die manier zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces. 

 

Naast alle dingen die we op school leren is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere maand is er een nieuwe tekenopdracht met de tekening van de maand. Hier kunnen de leerlingen zelfstandig aan werken. Dit zouden ze uiteraard kunnen doen tijdens het voorlezen, echter kiezen de meeste leerlingen tijdens het voorlezen ervoor om heerlijk weg te dromen en zich mee te laten slepen in het verhaal.


             
      

Zonnebloemstraat 3
4695 EX SINT-MAARTENSDIJK

T 0166-784004
E directie@jvanstolbergschool.org